Важно решение относно казуса  с минималната заплата.По действащите в момента правила

...
Важно решение относно казуса  с минималната заплата.По действащите в момента правила
Коментари Харесай

Решено! Ето я минималната заплата

Важно решение по отношение на казуса  с минималната заплата.

По настоящите сега правила от 1 януари минималната заплата ще е 1000 лв.. Принципът на механицма е, че минималната заплата би трябвало да бъдее 50% от междинната заплата за страната. Това стана ясно по време на съвещание на бюджетната комисия към Народното събрание, на която депутатите отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия този механизъм за установяване на минималната заплата да се ползва още от 1 юли.
-->
Депутатите отхвърлиха и предложение на Българска социалистическа партия от 1 юли да има още две индексации на пенсиите с изключение на настоящото “швейцарско предписание ” - с 50% от инфлацията и 50% от растежа на междинния застрахователен приход. Предложенията биха коствали 1,32 милиарда лева в допълнение на държавната хазна, съобщи econ.bg.

Банки, застрахователи, капиталови сдружения и други компании, които имат лиценз за ръководство на активи, ще могат да оферират доброволни пенсионни артикули, гласят промени в Кодекса за обществено обезпечаване, които бяха признати от бюджетната комисия. Такива пенсионни артикули в България ще могат да оферират и компании от страни от Западна Европа. Реално хората ще могат да взимат европейски пенсии, в случай че се обезпечават непринудено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР